Het is nog even, maar de rondgang langs de kerken is al weer achter mij. Na de uitnodiging voor dit evenement kwam voor mij de vraag, hoe hier vorm aan te geven? Die vraag is nog steeds. Mijn gedachte is eigenlijk direct uitgegaan naar een samenbundeling van verschillende disciplines, een uitdaging an sich! Geestdriftig en op een organische manier zal dit vorm krijgen. De samenwerking, die is met Paul Borggreve en ferrie=differentieel daarover later meer. De locatie die is bekend, de Stefanuskerk te Beilen.

Achtergrond

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren zijn kerken open voor het publiek. Kunstenaars presenteren en exposeren nieuw gemaakte kunst, geïnspireerd op het Pinksterfeest en de architectuur van kerkgebouwen. De open kerken zijn een speelse en beeldende inspiratiebron voor mensen die op zoek zijn naar hedendaagse kunst, cultuurhistorie, vormen van spiritualiteit, geloof, zingeving en recreatieve ontspanning.

Dit prachtige evenement maakt, vanuit het Pinksterfeest, als feest van inspiratie, een verbinding met die hedendaagse kunst. Daarmee door beeld, woord en klank bij mensen tot de verbeelding te laten spreken.

Het geheel biedt kansen tot vernieuwing en verbreding onder predikanten, gemeenteleden, vrijwilligers, kunstenaars en bezoekers. Bovendien vindt er een vernieuwende communicatie plaats tussen woord, beeld en klank die de “zender en de ontvanger” nieuwe mogelijkheden biedt tot kennis en begrip.

Deze zesde keer, mag de Geest van het Feest door het hele land trekken. Het visioen is dat in de toekomst in alle provincies kerken en kunstenaars mee gaan doen, te beginnen in 2012.

De kerken zijn voor de bezichtiging van de kunst geopend van

donderdag 17 mei tot en met zondag 20 mei 2012
en van
vrijdag 25 mei tot en met maandag 28 mei 2012

van 12.00 tot 17.00 uur

met uitzondering van de tijden, waarin kerkdiensten plaats vinden.

 

Reageren niet meer mogelijk

Reageren is niet meer mogelijk.

Translate »