Drie Eenheden in het Noorderstation

door
13 juli 2012

Categorie: Exposities, Orakel, performances

Tags: , , , , , , , , ,

Opening: zondag 29 juli 2012 om 15:00 uur

met Joanna Paszkiewicz

Zondag 29 juli 2012 zal Drie Eenheden het Noorderstation in Groningen aandoen. De opening wordt verzorgd door kunstenares/performer/journalist/dichteres JOANNA PASZKIEWICZ

Joanna Paszkiewicz is een opmerkelijke verschijning in de kunstwereld in Groningen. Ze is een insider die vooral een outsider is. Ze beweegt zich in alles wat met beeld en taal te maken heeft.
In 1987 is ze als journaliste vanuit Polen in Nederland terechtgekomen. Ze staat sindsdien voortdurend in en tussen twee culturen. Woorden kunnen zowel begrip als onbegrip opwekken.
Ze werkt samen met vele beeldend kunstenaars en schrijvers, ze organiseert tentoonstellingen, is verbonden met galeries als Forma Aktua en Galerie Noord en is redacteur van verschillende bladen in het Nederlands en het Pools. Haar gedichten, verhalen en recensies zijn gepubliceerd in talloze tijdschriften, kranten en boeken.
Voor Drie Eenheden brengt ze een performance van haar teksten die schijnbaar eenvoudig zijn. Horen en begrijpen blijken twee verschillende zaken….

Drie Eenheden

Adres Kunstruimte:

Station Groningen Noord
Kastanjelaan 1
9741 CN Groningen

29 juli 2012 – 15 september 2012

opening: zondag 29 juli 2012 om 15:00 uur

1 Reactie

Translate »